Regler för klubbmästerskap 2023

Allmänt:

Tävlingen är öppen för medlemmar i Fjälkinge FK och består i år av 4 deltävlingar med 2 teman i respektive deltävling. I år tävlar vi endast med digitala bilder. Du får delta med max 3 bilder/tema. Du kan delta i fritt antal deltävlingar. Klubbmästare blir den som tagit flest poäng totalt då samtliga deltävlingar summerats. Förutom klubbmästare så utser vi Årets bild bland de 8 vinnarbilderna i deltävlingarna. Tävlingarna bedöms av en fristående jury, t ex en annan fotoklubb eller fotograf. De 5 bästa bilderna i varje deltävling publiceras med omdöme och fotografens namn i klubbens båda facebookgrupper. De 3 bästa bilderna i varje deltävling publiceras tillsammans med fotografens namn på klubbens hemsida. Det kostar 100 kronor att delta i klubbmästerskapet och då är du med i alla deltävlingarna. Avgiften sätts in på klubbens bankgiro 5253-7735 alternativt via Swish på 123 0920330. Glöm inte ange för vad och vem.

Teman 2024:

Deltävling 1. Inskick 31 mars Vardag Blå timmen/Golden hour Deltävling 2. Inskick 30 juni. Patina Komplementfärger Deltävling 3. Inskick 30 september. Stadsliv Grodperspektiv Deltävling 4. Inskick 20 november. Kollektion tema träd Udda antal

Regler digitala bilder:

Bilderna ska vara i jpeg-format med långa sidan 2048 pixlar och max 2Mb. Alla bilder ska namnges med dina initialer samt titel skilt åt genom understreck, t ex NN_solnedgång.jpeg. Du får bara tävla med dina egna bilder. Datorbehandlade bilder är tillåtna. "Bild: En bild av fotografiskt ursprung (dvs en avbildning på ett ljuskänsligt medium), med dig själv som upphovsperson. All form av bildbehandling (digital såväl som mörkrumsarbete) är tillåten så länge den inte adderar fotografiska element som inte är skapade av dig själv. Bilder och bildelement genererade med AI är alltså inte tillåtna."

Poängberäkning:

De fem bäst placerade bilderna får poäng enligt följande: Plats ett ger 10 poäng, plats två ger 7 poäng, plats tre ger 5 poäng, plats fyra ger 3 poäng och plats fem ger 2 poäng. Resten av bilderna hamnar på plats sex och får 1 poäng vardera.

Priser:

Årets klubbmästare samt vinnaren av årets bild erhåller blommor.
Välkommen till Fjälkinge Fotoklubb Kristianstad! Startsida Kalender Om föreningen Tävlingar Tävlingsresultat Styrelsen Bli medlem Medlemmarnas fotosidor Klubbens stadgar Välkommen till Fjälkinge Fotoklubb Kristianstad!